joi, 26 iunie 2014

The beginning of everything

Am început cu un titlu în engleză pentru că totul sună mai bine în limba asta.
Şi totuşi, de ce?
Ei, hai, că nu e greu. Ne-am obişnuit să adăugăm în limbajul nostru un cuvânt, două, trei împrumutate din engleză pentru că şi alţii o fac. Şi ei o fac pentru că au auzit într-un film o expresie mişto, intraductibilă şi fără sens în română. Apoi, vin altele şi altele şi tot aşa. Ce nu-mi place însă, este faptul că majoritatea celor care "nu-şi amintesc" cum se traduce "cool" sunt şi cei care nu ştiu să vorbească limba română. Da, cu ei chiar am o problemă! Dar asta e altă discuţie.
Având studii în domeniul filologic, cred că îmi pot permite să afirm că ştiu limba română şi că o folosesc destul de corect. De aceea, am avut cutezanţa de a folosi acest titlu.
Păi, şi cum vine asta cu începutul?
Sincer, mi-am făcut mai multe bloguri, însă, copilă fiind, nu mi-a păsat prea mult de faptul că ar trebui să scriu în fiecare zi. Spun în fiecare zi pentru că dacă îţi place cu adevărat să scrii, ar trebui să-ţi intre în rutină. Şi asta e ambiţia mea pentru vara asta. O postare pe zi. Cât de greu poate fi?
Nu mă interesează prea mult să mă citească 100, 1.000 sau 10.000 de oameni. Simplul fapt că îmi aloc o jumătate de oră în fiecare dimineaţă să scriu prostiile mele mi se pare minunat. Într-o lume în care nu avem timp nici macar să citim o ştire întreagă şi ne oprim doar la titlu, "a avea timp" exclusiv pentru tine se poate numi deja o extravaganţă. Şi vara asta vreau să mă răsfăţ şi timpul nu mai are voie să mă oprească!
Ar trebui să schimb titlul în "The beginning IS everything".
Seara minunată dacă m-aţi citit. Iar, dacă nu, îmi doresc mie.